A legjobb motivációs filmek képesek a szíved mélyére hatolni, inspirálni, és cselekvésre ösztönözni. Most összegyűjtöttem számodra a legtöbbet nyújtó, és legjobb motivációs filmeket, hogy szórakozva tudj többet kihozni magadból.

Azok a filmek, amelyek bemutatják a hihetetlen történeteket, elképesztő átalakulásokat, a hatalmas nehézségek leküzdését, mind-mind olyan hatással lehet rád, hogy azonnal meg akarod váltani a világot.

Úgy gondolom az ilyen jellegű motivációs filmek a legjobbak, hiszen inspirálnak, tanulni lehet belőlük, és még szórakoztatnak is. Ezek a történetek jó eséllyel örökre veled fognak maradni.

Ha szeretnél minden nap egy kicsit több motivációt, az alábbi videóban megosztok veled egy technikát, amiből sok erőt meríthetsz:

Ha szeretnél értesítést kapni a Vlogom részeiről a Youtube-on, iratkozz fel a csatornámra itt!

Most pedig nézzük is meg. melyek a legjobb sporttal kapcsolatos motivációs filmek.

Sporttal kapcsolatos motivációs filmek

Nem véletlenül készül számos sporttal kapcsolatos motivációs film Hollywoodban. Elképesztő, és sokszor hihetetlen történetekkel tud szolgálni az élet egyéni, és csapat sportok szempontjából is. Sokszor azonban nem a sport maga a lényeg, hanem amit azon keresztül kap, megél, és megtanul a főszereplő. Nézzünk is meg néhány filmet ezek közül.

Rocky/Rocky (1976)

motivációs filmek

Ha esetleg még nem láttad, biztosan hallottál erről a filmről. Rocky Balboa esélyt kap arra, hogy az aktuális nehézsúlyú bajnokkal küzdjön meg, így biztosítva be magának egy szebb jövőt. Sokat lehet tanulni a küzdőszellemről ebben a filmben.

Rocky megmutatja, hogy kitartással, elképesztő munkával bárkit, és bármit le lehet győzni. Ha nem szereted a bokszot, akkor is érdemes megnézned, hiszen sokkal inkább szól az emberi kapcsolatokról, és az élet nehézségeinek leküzdéséről.

Moneyball/Pénzcsináló (2011)

motivációs filmek

Egy igaz történeten alapuló film, melyben az Oakland Athletics profi baseball csapat játékos-igazolásokért felelős menedzserének, és segítőjének történetét dolgozza fel. Ugyan a történet kicsit ki lett színezve, ez nem veszi el motiváló hatását.

Szerintem igazán inspiráló lehet vállalkozóknak ez a film, ugyanis nagyon kevés pénzből kell egy versenyképes csapatot Billy Beane-nek felépítenie. Ehhez pedig új, még nem használt eszközöket vet be. Megtanít, hogy mindig lehet egy másik út, egy másik módszer, ami meghozza a sikert.

42/A 42-es (2013)

motivációs filmek

Hamár baseball, érdemes lehet ezt a filmet is megnézned. Ez a történet kicsit korábban játszódik, mint az előző, hiszen Jackie Robinson életrajzi filmje. 1947-ben ő volt az első fekete játékosa az MLB-nek, ami az Egyesült Államok legerősebb ligája.

A rasszizmus minden formáját átélte, és mindenki ellene volt, még a saját csapattársai, és csapata szurkolói is.Ő azonban nem adta fel, és az elképesztő nehézségek ellenére is küzdött tovább, fejlődött.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen csapatával bajnok lett, ő pedig az egyik legelismertebb játékos valaha. El sem tudjuk képzelni mit kellett átélnie, így a kitartását, a „menni előre” mentalitását, mindenképp érdemes elsajátítanunk.

Any Given Sunday/Minden héten háború (1999)

motivációs filmek

Egy amerikai futball csapat edzőjének, és csapatának küzdelmeit mutatja be ez a film. Bemutatja, hogy teljesen mindegy, hogy ki vagy, és mivel foglalkozol, mindig lesz nálad jobb, gyorsabb, okosabb, erősebb. Ha pedig fel is jutsz a csúcsra, az csak ideig-óráig tart majd, mert jön a következő generáció.

Viszont nem csak a csúcson lehetsz boldog, az útnak, amin jársz kell, hogy azzá tegyen. Amellett, hogy egy jó kis film, az egyik legjobb motivációs beszéd is itt hangzik el, amit valaha mondtak, méghozzá nem más, mint maga Al Pacino szájából. Itt meg is nézheted.

Rudy/Mindent a győzelemért! (1993)

motivációs filmek

Ez az igaz történet Daniel „Rudy” Ruettigerről szól, akinek az volt az álma, hogy bekerüljön az egyetemi amerikai futball csapat keretébe. Rudyt fiatal korától kezdve mindig elutasították a csapatok azzal az indokkal, hogy túl kicsi, és gyenge ehhez a kemény sporthoz. Ő azonban nem adta fel.

Addig küzdött, edzett, amíg végül bekerült a Notre Dame csapatába. Ez a történet ösztönözni fog arra, hogy tégy meg mindent álmaidért, még akkor is, ha esetleg senki nem hisz benne rajtad kívül. Kemény munkával és kitartással bizony bármit elérhetsz!

Rush/Hajsza a győzelemért (2013)

motivációs filmek

A valaha volt egyik legizgalmasabb Forma 1-es párbaját dolgozza fel a film. 1976-ban élet-halál harcot vívott egymással Niki Lauda, és James Hunt. Ugyan nem vagyok autóverseny rajongó, de még így is a kiváló motivációs filmek közé tartozik olvasatomban.

Megtudjuk milyen is az igazi kiélezett küzdelem, amikor már a századmásodpercek is számítanak, és amikor már nincs hibázási lehetőség, mert nagyon gyorsan megvan a baj. Érdekes kérdés, hogy meddig vagy hajlandó elmenni a álmodért. Amikor már a közelében vagy, akár az életedet is kockáztatnád érte?

Elképesztő erőt tud adni, amikor van egy méltó ellenfeled, versenytársad. Viszont mit lehet tenni, ha nincs, mégis motivált akarsz maradni minden nap? Olvasd el ezt cikkemet: Motiváció minden napra: Hogyan maradj motivált?

Soul Surfer/Életem a szörf (2011)

motivációs filmek

Ez a történet szintén egy igaz történet feldolgozása, amelynek főszereplője Bethany Hamilton, egy nagyon tehetséges fiatal szörfös. 16 évesen egy cápatámadás következtében elveszítette egyik karját. Szerencsére életben maradt, de szörfözésről le kell mondania, gondolta mindenki, kivéve őt.

A sport szeretete arra ösztönözte, hogy nézzen szembe félelmeivel, és azok legyőzése után visszatért a vízbe. Újra edzésbe állt, és kitartóan gyakorolt egy kézzel is, aminek meglett az eredménye. A teljesen egészséges versenyzők között is kiemelkedő tudott lenni, és többször is maga mögé utasította a teljes mezőnyt.

The Blind Side/A szív bajnokai (2009)

Egy másik amerikai futballal kapcsolatos film, mely a közelmúlt eseményeit dolgozza fel. Ez az igaz történet Michael Oher életét mutatja be, hogyan lett egy hajléktalan, elképesztő traumákat átélt fiúból, ünnepelt sztár, és bajnok.

Ebben a történetben igazán megjelenik, hogy sokszor inkább a munkád, és cselekedeteid beszéljenek helyetted. Bárkiben ott van a tehetség, de azt elő is kell hozni.

Ilyenkor jön jól egy, vagy több mentor, akik segítenek kihozni magadból a legtöbbet. Ha az utcáról valaki sztársportoló lehet, akkor azt hiszem tényleg nincs lehetetlen.

Motiváló drámák

A mély, megindító emberi történetek legalább annyira tudnak motiválni, mint a sporttal kapcsolatos motivációs filmek. E filmeknek köszönhetően máshogy kezdhetjük látni a világot, hiszen sokszor új gondolatokat kapunk, és olyan információ jut birtokunkba, melyet a való életben nem tapasztalhattunk meg saját bőrünkön.

Nightcrawler/Éjjeli féreg (2014)

Ez a film kicsit kemény, talán brutálisnak is mondható helyenként. Kiválóan alakít a filmben Jake Gyllenhaal egy olyan férfit, aki a történet indulásakor elég kilátástalan helyzetben van. Már egy ideje nem talál magának munkát, amikor egy bűncselekmény tanúja lesz.

Ez adja meg neki az ötletet, hogy bűnügyi újságíró legyen..Szerintem ez a film megtanít arra, hogy a megfelelő cél esetén, ha az kitartással párosul, bármit elérhetsz. Folyamatosan tanulni kell, fejlődni, légy pozitív, és egy pillanatra se vedd le a szemed a céljaidról.

Rain Man/Esőember (1988)

Az Esőember két testvérről szól, akik csak apjuk halálát követően ismerik meg egymást, és nem is lehetnének különbözőbbek. Egyikőjük egy szánalomra méltó egoista, aki csak saját magával van elfoglalva, míg másikuk autista, így sokszor nem tudja megértetni magát a világgal.

Szerencsére viszonylag fiatalon láttam a filmet, így már korán lett egy elképzelésem, hogy min mehet keresztül egy fogyatékkal élő, és családja. A film gyönyörűen bemutatja, hogy minden élet fontos, és értékes. Mielőtt elkezded nézni, érdemes lehet bekészíteni egy-két zsebkendőt magad mellé.

Az emberi kapcsolatok rendkívül fontosak az életünkben. Erről bővebben itt írtam: A siker és a boldogság kulcsa, avagy a személyes kapcsolatok, barátságok fontossága

Cast Away/Számkivetett (2000)

motivációs filmek

Tom Hanks egy FedEx mérnököt alakít, aki lezuhan repülőgépével, és egy lakatlan szigeten találja magát. Elég gyorsan rá kell jönnie, hogy nem túl sok esély van arra, hogy valaki pont arra fog járni, és megtalálják. Gyorsan új képességeket kell megtanulnia az életben maradáshoz.

Amikor hónapok, majd évek telnek el, egyre magányosabb lesz, így számomra jól ábrázolta, hogy mennyire társas lények is vagyunk mi emberek. A kitartás, és az alkalmazkodó képesség is gyönyörűen előjön ebben a filmben. Mindenképp nézd meg, ha még nem láttad.

Straight Outta Compton/Egyenesen Comptonból (2015)

A motivációs filmek közül talán ez mutatja be a legjobban, hogy milyen volt az élet az 1980-as években az amerikai gettókban. Az N.W.A nevű rap zenekar ugyanis innen indult, és számaik nagy része ezekről az életkörülményekről szólnak. Felemelik a hangjukat a rendőri túlkapások ellen, illetve bemutatják, hogy nem sok esélye van annak a kiemelkedésre, aki Compton negyedébe születik.

Egy olyan világot ismerhetsz meg, ahol nem szívesen élnél. A fehér amerikai lakosságot is sokkolta, hogy mi folyik az utcákon, pár negyeddel az otthonuktól. A zenekar felemelkedése jó példa arra, hogy még a legrosszabb körülmények ellenére is lehetünk sikeresek.

The Social Network/A közösségi háló (2010)

motivációs filmek

Ez a film Mark Zuckerberg tündérmesébe illő gyors felemelkedését mutatja be. Egy kiváló film arra, hogy megtudd, mi minden kell ahhoz, hogy hogyan váltsd álmaidat valósággá. Jól bemutatja, hogyan épül fel, fejlődik egy akkora cég, mint a Facebook.

Egy ilyen út alatt persze ellenségeket is szerezhetsz, és meg kell tanulnod, hogy nem tudsz mindenkinek a kedvében járni. Szerintem egy kiváló film vállalkozóknak, vagy vállalkozás indítása előtt állóknak.

The King’s Speech/A király beszéde (2010)

Kedvenceim közé tartoznak azok a motivációs filmek, ahol egy-egy képességünket kell fejleszteni, vagy a hibánkat kell helyrehozni. Ebben a filmben VI. György brit király és beszédtanárának történetét ismerhetjük meg. A király világ életében dadogott, főleg amikor stressz alatt volt. Emiatt nem érezte magát méltó uralkodónak.

Sok sikertelen próbálkozás után adott még egy esélyt Lionel Logue-nak, aki nem hagyományos úton kezdte kezelni dadogását. Ez pedig meghozta a sikert, hiszen a király újra bátor lett, és képes nyilvános beszédet tartani.

12 Years a Slave/12 év rabszolgaság (2013)

Ez a film Solomon Northup történetét meséli el, aki 1841-ben még elismert hegedűművész, majd nem sokkal ezt követően rabszolga lesz. Tőrbe csalták, és eladták rabszolgának. Kilátástalan helyzete tovább romlik, amikor egy igazán szadista rabszolgatartóhoz kerül.

A testét megtörhetik, de a lelkét nem fogják, határozza el Northup. Kibírja az embertelen körülményeket, így példával szolgál embertársainak. Úgy gondolom elképesztő erőt lehet meríteni ebből a filmből, ha pont környezetünkre kezdenénk el panaszkodni.

Hidden Figures/A számolás joga (2016)

motivációs filmek

A következő mű is a feketékről szóló motivációs filmek közé tartozik. Az előzőekben ajánlott film után nagyjából 100 évvel játszódik, de a rasszizmus, és a kirekesztettség ezekben az években is még bőven jelen volt az Egyesült Államokban. Ebben az időszakban Amerika hatalmas versenyben volt Oroszországgal az „űrért”.

Elszántak, és rendkívüli pénzeket áldoznak a versenyre, viszont nem a legjobbak a kilátásaik. Ekkor fedeznek fel három fekete hölgyet, akik elképesztő számításokra képesek. Szépen lassan, a környezetük már nem a bőrszínüket nézi, hanem az eszüket, így egyre feljebb tudnak lépni a ranglétrán, és megkapják életük kihívását is.

The Tehory of Everything/A mindenség elmélete (2014)

Méltán kerül fel bármilyen motivációs filmek listájára az a film, mely korunk legnagyobb elméjének életéről szól. A fiatal Stephen Hawking 21 évesen szembesül azzal a diagnózissal, amely megváltoztatja életét. Az orvosok azt mondják neki, hogy két éve sincs hátra, és ezalatt az időszak alatt is folyamatosan romlik majd az állapota.

Szerelme végig segíti, és arra biztatja fejezze be az univerzum keletkezéséről szóló munkáját. Megszerzi a doktori címet, és egy olyan tudományos munkába kezd, mely megváltoztatja a világot. Elképesztő látni az élni, és tenni akarást! Azt hiszem ilyen, amikor igazán elhivatott vagy.

Steve Jobs/Steve Jobs (2015)

motivációs filmek

Amikor az elhivatottságról beszélünk, muszáj megemlítenünk Steve Jobsot, akiről nem túlzás azt állítani, hogy megváltoztatta az életünk. Ez a film betekintést nyújt a digitális forradalom világába, kicsit bekukkanthatunk a kulisszák mögé.

A három termékbemutató köré épülő filmben betekintést nyerhetünk még Steve Jobs életébe is, ami egy igazán hatásos portré róla. Persze, nem ismerhetjük meg teljesen, de az elhivatottsága annyira átjön a képernyőn keresztül is, hogy biztosan te is elkezdesz gondolkodni egy világmegváltó ötleten.

Steve Jobs már csak azért is példakép lehet, mert sikerült felállnia nagy veszteségek után is. Ha több ilyen motiváló történetről olvasnál, nézd meg a következő cikkemet: 17 dollármilliomos, aki elveszített mindent, majd újra gazdag lett

8 Mile/8 mérföld (2002)

A motivációs filmek közül az egyik személyes kedvencem. A feltörekvő rappert, Rabbit-et követhetjük a filmvásznon, akit Eminem alakít. Egy lakókocsiban lakik az anyjával, miközben egy gyárban melózik. Az egyik helyi klubba jár szórakozni,  ahol fel is lép az úgynevezett „freestyle” versenyek során.

Ő az egyedüli fehér rapper, így sokak szemét szúrja a tehetsége. Egyre inkább belelendül, rengeteget gyakorol, és a végére reális esélye van kiemelkedni a gettóból. Szerintem kiváló inspirációt adhat ahhoz, hogy dolgozz keményen, találd meg miben vagy jó, és a jéghátán is meg fogsz tudni élni.

Braveheart/A rettenthetetlen (1995)

Ez is egy olyan film, amely élvezetéhez nem szükséges a skót szabadságharcért, és annak története iránt érdeklődnöd. Ugyan Sir William Wallace és az őt követő skót parasztok küzdelméről szól a film, de annál sokkal többet is bemutat.

Tudatosítja benned, hogy egy életed van, és előbb-utóbb úgyis mind ugyanarra a sorsa jutunk. Ha pedig így van, akkor meg miért ne cselekedjünk úgy, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, és éljünk is, ne csak létezzünk. Állj ki magadért, és azokért az elvekért, amit képviselsz!

The Shawshank Redemption/A remény rabjai (1994)

Stephen King novellájának feldolgozása a film, de nem kell megijednek, ha nem vagy éppen thriller, vagy horror rajongó, hiszen ez a film minden szempontból egy igazi dráma. Te mit tennél, ha tévesen életfogytigalni börtönbütetésre ítélnének?

Nos, Andy Dufresne mindezen keresztülmegy, és megmutatja, hogy még a legszörnyűbb körülmények, események ellenére is érdemes élni. Az örömöt, szeretetet a legkisebb dolgokban is meg lehet találni. Ösztönöz arra, hogy még a legnehezebb időszakban se add fel.

Forrest Gump/Forrest Gump (1994)

Egy gyönyörű, olykor talán túlságosan is érzelgős film, de a Forrest Gumpnak ezt megbocsájtom. Forrest személyében egy nagyon egyszerű férfit ismerhetünk meg, aki jószándékú, és kedves. Elképesztő kalandokba keveredik, és nagy sikereket is elér.

Az életét úgy éli, ahogy jónak látja. Érdemes megtanulni tőle, hogy alapvetően nem másoknak kell megfelelned, hanem saját magadnak. Nem kell 150-es iq, vagy barátok „magas helyeken”, hiszen úgy fogsz sikert elérni, ha megpróbálod, ha a saját magad útját járod, és hű maradsz önmagadhoz.

Tanulásra motiváló filmek

Érezted már magadon, hogy nincs kedved tanulni, pedig nagyon kellene, és sehogy nem tudod magadat rávenni? Ha úgy érzed menthetetlen a helyzet, akkor nézz meg egyet az alábbi filmek közül, és garantálom, hogy lenyomsz utána egy néhány órás kemény, koncentrált tanulást.

Coach Carter/Carter edző (2005)

A Samuel L. Jackson által alakított kosárlabda edző ösztönzi a fiatalokat arra, hogy tanuljanak, és ne mindent egy lapra tegyenek fel. Nagyon sok amerikai fiatal álma, hogy profi sportoló legyen, azonban a legmagasabb szintre évente mindössze 50-100 új játékos jut el, sportágtól függően.

A sportnak általában ezek a fiatalok mindent alárendelnek, és éppen el tudnak végezni sokszor egy középiskolát. Ez a film bemutatja, hogy a tanulás, az önfejlesztés lehetősége a legfontosabb, és élni kell vele. Hiszen a tudás az, amit nem tudnak elvenni tőled, bármi történjék is.

Office Space/Hivatali patkányok (1999)

Ha már utáltad a munkád, vagy a munkahelyed, akkor nagyon ismerős lesz az az állapot, amit e film főszereplői élnek át nap, mint nap. Annyi keserűséggel van teli mindannyiuk élete, hogy ha ez film nem ösztönöz majd arra, hogy munkahelyet válts, amennyiben nem szereted azt, akkor semmi.

Sokszor nem fogod majd tudni eldönteni, hogy sírj, vagy nevess a bemutatott helyzeteken. Annyi biztos, hogy megismersz pár olyan munkahelyet, amihez hasonlóban nem szeretnél dolgozni. Motiválni fog, hogy tanulj, fejlődj, annak érdekében, hogy többet hozz ki az életedből.

October Sky/Októberi Égbolt (1999)

Ez a film kiválóan mutatja be a tanulás fontosságát, a tudás erejét. Az egyik legjobb motivációs film, amit megnézhetsz akkor, ha kicsit alábbhagyott a tanulás iránti lelkesedésed. Ez Homer Hickam igaz története, aki egy bányamunkás fiaként látta meg a napvilágot.

Mintahogy sokan másokra is, rá is az a sors várt, hogy beálljon a helyi bányába dolgozni. Amikor fellövik az űrbe az első Szputnyikot, megváltozik a fiatal Homer élete.

Csak a rakéták kezdik érdekelni, amely még a szülők rosszallását is kiváltja. Támogatói háttér nélkül is üldözi álmát, melynek érdekében rengeteget tanul, és sikerül elérnie azt. Az amerikai űrkutatás egyik meghatározó személyisége vált belőle.

Good Will Hunting/Good Will Hunting (1997)

A bostoni munkásnegyedben élő fiatal, Will Hunting kicsit kilóg a barátai közül. Ugyanúgy bulizik, iszik, és verekszik, mint kortársai, csak náluk sokkal intelligensebb. Viszont ez még nem elég ahhoz, hogy legyen célod az életben.

Az egyetemen takarítóként dolgozik, amikor a véletlennek köszönhetően az egyik professzor felfedezi a tehetségét. Fényképszerű memóriával rendelkezik, és olyan nehéz matematikai egyenleteket old meg, mely még a legnevesebb professzoroknak is kihívást jelentenek.

Azonban nem könnyű más utat járni, mint amit a környezetünk nekünk szán. A filmben látható állandó küzdelem, és gyötrődés ösztönözni fog téged is, hogy többet hozz ki magadból.

Motiváló valós történetek

A motivációs filmek legjava valós történeteken alapszik, és azokat dolgozzák fel kiválóan. Ugyan már az előbbiek során is megismertél néhány igaz történetet, viszont most csak ilyenek következnek. Készülj fel a legerőteljesebb filmekre!

Schindler’s List/Schindler listája (1993)

Mennyit ér egy emberi élet? Mennyit ér neked a vagyonod? Ez az egyik legmegindítóbb igaz történet amit, valaha láthatsz. A náci Németország idején Schindler feláldozta hatalmas vagyonát, és kockára tette életét, hogy minél több embert megmentsen a koncentrációs táboroktól.

A szinte biztos haláltól körülbelül 1500 embert mentett meg. Anyagilag ugyan szegényen halt meg Schindler, de azt hiszem ez érdekelte a legkevésbé. Ez a történet is bebizonyítja, hogy nem a felhalmozott vagyonod számít, hanem, hogy mit kezdesz vele. Igyekezz te is adakozni, és másokat megsegíteni.

The Imitation Game/Kódjátszma (2014)

Egy briliáns matematikusról szól ez az igaz történet. Alan Turingnak egy olyan kódot kell feltörnie, amelyet úgy gondoltak, hogy lehetetlen. A II. Világháború idején különösen nagy szükség volt olyan emberekre, akik másképp tudtak egy-egy problémát megvizsgálni.

Ez egy kiváló motivációs film arra az esetre, ha éppen nem túl pozitívan tekintesz magadra. Ösztönöz arra, hogy fogadd el magad, és legyen bátorságod mások előtt is önmagadat adni.

Amadeus/Amadeus (1984)

Ez egy elég erőteljes dráma mely Mozart és Salieri rivalizálásáról szól. Kiválóan mutatja be, hogy milyen az, amikor valaki egy ösztönös zseni, vagy „tanult zseni”. Salieri is érzi, hogy hiába gyakorolna napi 24 órát, az sem lenne elég, ahhoz, hogy jobb legyen Mozartnál.

A szakmai versengés, átmegy személyes küzdelembe, ahol megjelennek az önpusztító erők is. Ezek többek között az irigység, és kapzsiság. Egyrészt ezeket a tulajdonságokat kell levetkőzni, másrészt mások elismerését, és dicséretét a mindennapok részévé kell tenni.

A Beautiful Mind/Egy csodálatos elme (2001)

Ez a film John Forbes Nash életét mutatja be, aki egy kiváló matematikus, Nobel díjas közgazdász volt. Úgy lett egyetemista, hogy se pénze, se barátai nem voltak, viszont elképesztő esze volt a matematikához, ami miatt gyorsan irigyelni kezdték. Őt kizárólag az érdekelte, hogy valami újat, valami eredetit találjon ki.

Ekkor írta meg dolgozatát a játékelméletről, amely szembe ment Adam Smith, a modern közgazdaságtan doktrínájával. A film inspiráló üzenete, hogy a legnagyobb akadályok ellenére is lehet győzni, ha van akaraterőd, és olyan célod, miérted, amiért megéri küzdened.

Remember the Titans/Emlékezz a titánokra (2000)

Az 1970-es években Alexandriában megkezdik a faji elkülönítés felszámolását, mely következtében összevonnak egy fekete, és egy fehér iskolát. Az iskola új edzője a fekete Boone lesz, akit kiválóan alakít Denzel Washington. Ezt viszont sokan nem nézik jó szemmmel.

Fenyegetések a családjának, verekedés a csapaton belül, egyszóval nem könnyen fogadják el az emberek az új helyzetet. A változás a csapaton belül kezdődik, ahol elkezdenek egymásért is küzdeni. Ott már nem a bőr színe, hanem a mez színe számít. Ennek a felfogásnak a hatására elkezdenek a sikerek is jönni.

Mindenki számára kötelező a film, aki csapatban dolgozik. Könnyen megtanulod, hogy a csapat sikere a legfontosabb, így félre kell tenni a személyes nézeteltéréseket, az egyéni, önző gondolatokat, hogy a csapat egészéből kijöjjön a legjobb, és mindenki győztesen hagyhassa el a pályát.

127 Hours/127 óra (2010)

Egy hegymászó kirándulóról szól ez a történet, aki beszorul egy szikladarab alá, és nem tud onnan kiszabadulni 127 órán keresztül. Egy elképesztően motiváló filmről van szó, ami megmutatja, hogy mi mindent képes elviselni a testünk.

Az élni akarás elképesztő erőt képes adni, így ezt érdemes átvinni az üzleti életbe is. Légy türelmes, és jól fontold meg a döntéseid, mert egy-egy nagyobb döntés bizony akár az életet, vagy a halált jelentheti.

The Pursuit of Happyness/A boldogság nyomában (2006)

Ha már úgy érzed feladnád, gyorsan tedd be ezt a filmet, nézd meg, majd vesd bele utána magad a munkába. Természetesen ez a film is a legjobb motivációs filmek közé tartozik, de még közülük is kiemelkedik. Chris Gardner élete történetét ismerhetjük meg, ami minden volt, csak könnyű nem.

Fiával kerül az utcára, és onnan kell talpra állnia. A legnehezebb pillanatban sem adja fel, karriert vált, és tanulni kezd. A siker pedig nem marad el. A filmnek egy viszonylag egyszerű, de annál erőteljesebb üzenete van: Soha ne add fel!

Összefoglalás

Azt hiszem, van miből szemezgetned a következő filmnézős estédre. Legyen szó akár sporttal kapcsolatos motivációs filmekről, vagy motiváló drámákról, esetleg valós történetekről, itt mindegyikre találsz kiváló példát.

Úgy gondolom érdemes ilyen filmeket nézned, hiszen szórakozva tanulhatsz, ültethetsz el hasznos gondolatokat a fejedben, vagy gyűjthetsz bátorságot az új projektedhez.

Ha már valaki megcsinálta előtted, akkor az bizony lehetséges. Érdemes egy-egy ilyen film után átgondolni az álmaidat, hogy biztosan elég nagyok? Hiszen többszörösen már bebizonyosodott, hogy kitartással, tanulással, bármit elérhetsz. Csak egy életed van, hozd ki magadból a legtöbbet!

Van olyan motiváló film, amivel kiegészítenéd ezt a toplistát? Melyik szerinted a valaha készült legjobb motivációs film?

Hasznosnak találtad? Szeretnéd folytatni a tanulást?

Iratkozz fel, és hetente küldök egy összefoglalót a legjobb anyagaimról!